Nieuws

Wat zullen we vandaag eens gaan doen?

Esther weet waar het leuk is!
Je wilt er deze zondag lekker op uit, maar waar is er wat leuks te beleven? De redactie van UIT met Esther helpt je een handje. Een greep uit het aanbod.
ARNHEM - Je wilt er deze zondag lekker op uit, maar waar is er wat leuks te beleven? De redactie van UIT met Esther helpt je een handje. Een greep uit het aanbod.

Luisteren en wandelen tijdens de Klaver4tocht in Aalten

Op zondag 2 juli wordt in Aalten de Klaver4tocht voor de vierde keer georganiseerd. Het is een wandel- en korenfestival, waarbij diverse koren optreden tussen 10 en 17.00 uur. Dit is tevens de start van de klaver4tocht. Je kan 5-10-15 of 20 km lopen, telkens kom je terug bij het hoofdpodium waar je de koren kan beluisteren. Geen zin om te wandelen? Alleen komen luisteren kan natuurlijk ook. 
Meer informatie: op de pagina van de Klaver4tocht

Festival Buitengewoon in Doetinchem

Komend weekend is het centrum van Doetinchem het decor van spannende, vernieuwende en hilarische straattheater acts. Theaterfestival Buitengewoon zoekt altijd naar een mix van alle podiumkunsten, grote namen en gedurfde experimenten.

Het IJsselfestival

Zondagmiddag 2 juli gaat de vijfde editie van het IJsselfestival van start. Een gezellige middag met oude ambachten die te zien zijn. Er is ook een boerenmarkt, schepen aan de kade, en de Shanty en piratenkoren op de IJsselkade in Zutphen en voor de allerkleinste een piratenplein.

Riddertoernooi der Lage Landen

Komend wekend is Kasteel Doornenburg het decor van het lage landen riddertoernooi. Ridders te paard gaan in harnas elkaar met zwaard en lans te lijf. De middeleeuwen herleven op Doornenburg met soldaten, jonkvrouwen, dansers en troubadours. De kampementen vind je rondom het kasteel in de weilanden waar ook de middeleeuwse kookkunsten en ambachten te zien zijn. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!