Nieuws

Gesink reed 'volle bak' op de rechte stukken

VARSSEVELD - Wielrenner Robert Gesink uit Varsseveld is tevreden over zijn tijd in de natte eerste etappe van de Ronde van Frankrijk, een tijdrit van 14 kilometer door de gladde straten van Düsseldorf.
'Ik ging volle bak op de rechte stukken', zei hij aan de finish bij de NOS, waar hij tevreden hoorde dat hij voorlopig de achtste tijd had gereden (16.35 minuten).

Positief denken

'Ik had vooraf wat schrik omdat Dylan Groenewegen onderuit was gegaan in een bocht, maar kon dat goed van me afzetten. Vooral positief denken in het koppie en de negatieve dingen weglaten', aldus de Varssevelder. Dat hij aan een goede tijdrit bezig was, wist hij zeker toen hij de voor hem gestarte Fransman Thomas Voeckler inhaalde. 'Die stond bijna stil in de bochten', aldus de renner van LottoNL-Jumbo.

Lekkere test

'Het ging goed, het was een lekkere test. Er stonden veel Nederlanders langs de kant, dat geeft ook moraal. Maar de echte stress voor de Tour heb ik nog niet, dat komt pas later als de etappes komen waarin wat van mij wordt verwacht.'