Nieuws

Hoeden, jurken en bubbels op Outdoor Gelderland

ARNHEM - Vandaag is het Ladiesday op paardensportevenement Outdoor Gelderland. De dames fleuren sportcentrum Papendal op met hun jurkjes, kleurrijke hoedjes en glazen champagne.
Outdoor Gelderland is afgelopen woensdag begonnen. De ruiters en amazones rijden wedstrijden in de disciplines dressuur en springen. Verder is er een promotiedorp met meer dan zestig verschillende standhouders. Zaterdag is traditiegetrouw Ladiesday en dus hullen de dames zich in de typische Ascot-stijl en trekken daarmee veel bekijks. 

Diamant in de bubbels

De 'ladies' worden ontvangen met een glas champagne. In één daarvan zit een echte diamant. De winnares mag deze diamant houden en krijgt deze aangeboden in een ring. Tijdens een high tea kijken de vrouwelijke bezoekers naar een springwedstrijd in de hoofdpiste. 'Dit is toch geweldig. Iedereen die er zo prachtig uitziet en dan ook nog een ereplaats op de tribune', zegt een van de dames.
Naast een high tea krijgen de bezoekers ook een interactieve lezing over het overwinnen van angst tijdens het paardrijden en er volgt een prijsuitreiking voor de mooiste hoed.