Nieuws

Vitesse-supporters boycotten wedstrijd om Johan Cruijff Schaal

Een spandoek aan de Lacombléstraat in Presikhaaf
Vitesse-supporters roepen op de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal te boycotten. Ze zijn boos omdat de KNVB maar 1200 kaarten beschikbaar heeft gesteld voor Arnhemse fans. © Maurice Turk
ARNHEM - Vitesse-supporters roepen op de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal te boycotten. Ze zijn boos omdat de KNVB maar 1200 kaarten beschikbaar heeft gesteld voor Arnhemse fans.
Op 5 augustus wordt de wedstrijd Feyenoord-Vitesse gespeeld in De Kuip. De zogeheten driehoek van Rotterdam (politie, burgemeester en officier van justitie) besloot eerder dat supporters van Vitesse alleen over het uitvak mogen beschikken. Anders zou de veiligheid niet gegarandeerd kunnen worden. Het uitvak heeft plek voor 1200 supporters.
'Tijdens eerdere wedstrijden om de Johan Cruijff Schaal werden de plaatsen altijd gelijk verdeeld onder beide teams', zegt Vitesse-fan Maurice Turk. 'Dit is schandalig!'

Feestje op de Korenmarkt

De supporters willen een statement maken door niet af te reizen naar Rotterdam. Ze roepen alle Vitesse-supporters op in plaats daarvan een feestje te bouwen op de Korenmarkt in Arnhem.

Facebookpagina

De supporters zeggen in gesprek te zijn met de gemeente en de plaatselijke horeca om het evenement te organiseren. Op de Facebookpagina van de actie hebben meer dan 600 mensen aangegeven het feestje liever in Arnhem te vieren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!