Nieuws

Nijmegen is groenste stad van Europa, en heeft daarom versierde afvalbakken

NIJMEGEN - Nijmegen is verkozen tot European Green Capital 2018, dat betekent dat de Waalstad een jaar lang de duurzame hoofdstad van Europa is. Nijmegen is de eerste Nederlandse stad die deze eretitel mag dragen en dat werd vrijdag gevierd.
Onder andere Kopenhagen, Bristol, Ljubljana en Essen gingen Nijmegen voor. De stad heeft de titel verdiend door jarenlang te werken aan vergroening en verduurzaming.
Nijmegen wil Nederland en Europa zien hoe groen het leven kan zijn door te investeren in voedsel, gezondheid, een groene leefomgeving, duurzame business en technische innovaties. 

Groene routes in Nijmegen

Vrijdag werden vijf ‘groene routes’ in de stad geopend, dat zijn mini-excursies waarin de vijf kernthema’s zijn verwerkt: vitale stad (hardlopen), energietransitie, circulaire economie (Walk of waste), slimme mobiliteit en klimaatadaptatie.
Zo werd er onder andere een wandeling langs de nieuwe vuilnisbakken aan de Waalkade, die zijn ontworpen door kunstenaars. Twee vuilnisbakken zijn in samenwerking met kinderen van een basisschool en Wijkhelden gemaakt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!