Nieuws

Neparts Huissen weer veroordeeld

Een 55-jarige man uit Huissen is ook in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, waarvan één voorwaardelijk, omdat hij zich onterecht had uitgegeven voor arts. Ook verkocht hij illegaal medicijnen en lichtte hij een cliënt op. © APA
HUISSEN - Een 55-jarige man uit Huissen is ook in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, waarvan één voorwaardelijk, omdat hij zich onterecht had uitgegeven voor arts. Ook verkocht hij illegaal medicijnen en lichtte hij een cliënt op.
De man, Fred B., mag zich verder niet meer bezighouden met handelingen op het gebied van medische zorg. Hij kreeg in 2015 ook al deze straf opgelegd door de rechtbank, maar hij ging in beroep.
B. had onder meer een vrouw gemeld dat zij borstkanker had en haar overgehaald om zich in China te laten behandelen. Zij moest hem daarvoor betalen, maar hij stortte het geld op zijn eigen bankrekening in Thailand. Volgens de verdediging was het slachtoffer 'dwaas en te goedgelovig'. Maar het hof veegde dat van tafel.
Het hof noemt het gedrag van de man 'buitengewoon kwalijk en laakbaar'. Hij heeft niet alleen het vertrouwen in de medische zorg ernstig geschaad, maar hij leverde ook gevaar op voor de gezondheid van cliënten en liet één van hen onnodig een operatie ondergaan. Het motief van de man was winstbejag.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!