Nieuws

Hennie Kuiper aan kop peloton naar Tourproloog in Düsseldorf

Hennie Kuiper
Een peloton van 175 wielrenners fietst vrijdag van Enschede via Winterswijk naar Düsseldorf; een tocht van zo'n 155 kilometer. Zaterdag start in Düsseldorf de 104e Tour de France met een tijdrit. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK WOOLD - Een peloton van 175 wielrenners fietst vrijdag van Enschede via Winterswijk naar Düsseldorf; een tocht van zo'n 155 kilometer. Zaterdag start in Düsseldorf de 104e Tour de France met een tijdrit.
De groep wielrenners, met in het peloton oud-profrenners Joost Posthuma en Hennie Kuiper, bestaat uit inwoners van Gelderland en Overijssel. Gezien de weersverwachting (18 graden, kans op regen) en de afstand belooft het een zware inspanning voor ze te worden. De groep stopt onderweg kort in Winterswijk, Wesel en Duisburg om te rusten.
Het is een initiatief van de Persgroep. Tubantia-redacteur Dolf Ruesink uit Winterswijk fietst mee:

Ouderwetse stempel bij grens

Bij het passeren van de Nederlands/Duitse grens bij Woold/Barlo wordt de groep opgewacht door Nederlandse en Duitse douaniers in originele historische uniformen. Op de plek waar de oude grens opnieuw is opgebouwd, inclusief wachthuisje en slagboom krijgt Joost Posthuma een ouderwetse stempel in zijn pas. De overige deelnemers krijgen de stempel op de arm.
Daarna vervolgt de groep de rit naar Düsseldorf waar zaterdag 1 juli de 104e editie van de Tour de France begint.