Nieuws

Directeur Weijsters weg bij Museum Het Valkhof

Arend-Jan Weijsters.
Na een samenwerking van bijna twee jaar vertrekt directeur Arend-Jan Weijsters bij Museum Het Valkhof in Nijmegen. © Omroep Gelderland/Archief
NIJMEGEN - Na een samenwerking van bijna twee jaar vertrekt directeur Arend-Jan Weijsters bij Museum Het Valkhof in Nijmegen.
Na roerige tijden heeft de nieuwe Raad van Toezicht en de directeur besloten hun samenwerking te beëindigen. Volgens de raad is dat in goed onderling overleg besloten. Beide partijen menen dat de verschillen van inzicht over de toekomst van het museum het punt is geworden, waardoor er een onwerkbare situatie is ontstaan. 
De raad van toezicht van het museum dankt Arend-Jan voor zijn inzet en zijn bereidheid. Arend-Jan bedankt op zijn beurt alle medewerkers, vrijwilligers en belanghebbenden van het museum voor de mooie jaren en wenst het museum het allerbeste voor de toekomst.
Eind december 2016 zegde de raad van toezicht het vertrouwen in Weijsters op. Toen was het nog niet duidelijk of hij echt zou vertrekken. Want hoewel de raad de directeur aanstelt en ontslaat, zegden het managementteam en Weijsters daarvoor het vertrouwen op in de raad.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!