Nieuws

Vitesse trekt Tim Matavz aan als nieuwe spits

Tim Matavz (links)
Tim Matavz is de nieuwe spits van Vitesse. De 28-jarige Sloveen is de opvolger van Ricky van Wolfswinkel. Hij tekent in Arnhem voor drie jaar. © ANP
ARNHEM - Tim Matavz is de nieuwe spits van Vitesse. De 28-jarige Sloveen is de opvolger van Ricky van Wolfswinkel. Hij tekent in Arnhem voor drie jaar.
Matavz kende in Nederland succesvolle periodes bij vooral FC Groningen en in mindere mate PSV. In 2014 tekende hij een vijfjarig contract bij Bundesligaclub FC Augsburg, maar dat werd geen groot succes. Zijn contract liep daar nog door tot medio 2019. Vitesse heeft hem nu per direct overgenomen van Augsburg.
De Sloveen werd de afgelopen jaren verhuurd aan het Italiaanse Genoa en vorig seizoen ook aan Tweede Bundesligaclub FC Nürnberg. Bij die club scoorde hij vijf keer in 20 duels. Matavz speelde 31 interlands voor Slovenië. Daarin maakte de nieuwe centrumspits van Vitesse tien goals.

Succes in Nederland

Matavz is vanmiddag in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem medisch gekeurd en sluit vrijdag al aan bij de selectie van trainer Henk Fraser. De Sloveen, die actief was op het WK in Zuid-Afrika, zegt dat hij staat te popelen om aan de slag te gaan bij Vitesse. 'Mijn grootste successen heb ik Nederland beleefd. Daarom ben ik blij dat ik nu weer de kans krijg om mijn kwaliteiten hier te laten zien', zegt Vitesse in een korte reactie.

Ervaren spits

Technisch directeur Mo Allach laat weten verheugd te zijn met de komst van de Sloveen. 'Na het vertrek van Van Wolfswinkel hebben we zorgvuldig de tijd genomen. Met Tim halen we een ervaren spits in huis. Hij heeft in verschillende competities gespeeld en op internationaal niveau gespeeld. Het kenmerkt zijn drive en wil dat hij nu terugkeert in de eredivisie.'

Yuning Zhang

Matavz is bij Vitesse de vierde zomerse versterking van Vitesse. Eerder haalde de bekerwinnaar Thulani Serero, Fankaty Dabo en Thomas Bruns. Binnen Vitesse heeft de andere spits Yuning Zhang aangekondigd dat hij wil vertrekken. Ook voor de Chinees zoekt de clubleiding naar een eventuele vervanger.