Nieuws

Storingsmonteur zette eigen ontvoering in scene

VARSSEVELD - In het onderzoek naar de vermeende ontvoering van een storingsmonteur in Varsseveld en de diefstal van een groot geldbedrag uit een bank in Aalten heeft de recherche twee mannen aangehouden.
Het gaat om twee 37-jarige mannen uit Arnhem. Eén van de verdachten is de storingsmonteur. Hij wordt ervan verdacht een valse aangifte te hebben gedaan en zelf het geld uit de bank in Aalten gestolen te hebben.

Klemgereden

De storingsmonteur verklaarde op 23 maart dat hij op de N318 bij het viaduct bij Varsseveld rond 14.00 uur was klemgereden en onder dreiging van een vuurwapen door twee onbekende mannen gedwongen werd achter in zijn eigen busje te stappen. De monteur was op dat moment op weg naar een geldautomaat in Aalten. Hij zou ruim een uur later in zijn bus zijn achtergelaten aan De Gaarde in Doetinchem.
Radiopresentator Rob Kleijs in gesprek met politiewoordvoerder Esther Naber:

Geld kwijt

Later die dag ontdekte de Rabobank aan de Hofstraat in Aalten dat er een grote som geld gestolen was. Hoe de dief of dieven bij het geld gekomen zijn is niet direct duidelijk. Er was geen sprake van schade of braaksporen. Het geld is nog zoek.

Twijfel

Na technisch sporenonderzoek en een reconstructie die door de politie werd uitgevoerd, ontstond twijfel over de aangifte van de monteur. Ook kwam er geen enkele reactie op getuigenoproepen die de politie deed over het incident dat op de N318 bij Varsseveld zou hebben plaatsgevonden.
Het slachtoffer werd zelf verdachte en is uiteindelijk op 13 juni aangehouden. Net als de andere 37-jarige Arnhemmer. Die wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal en het in scene helpen zetten van de ontvoering. Beide mannen zijn voor 14 dagen in bewaring gesteld en hebben beperkingen opgelegd gekregen. Donderdagochtend zijn ze heengezonden, zij blijven verdachte in het onderzoek.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!