Nieuws

De uittips van Esther: Wandelen, ridders bekijken, bier drinken, quilts, paarden en klassieke muziek beluisteren.

ARNHEM - In de hele provincie is weer veel te beleven komend weekend. De redactie van Uit met Esther heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Luisteren en wandelen tijdens de Klaver4 tocht in Aalten

Op zondag 2 juli wordt in Aalten de Klaver4 tocht voor de vierde keer georganiseerd. Het is een wandel- en korenfestival, diverse koren treden op tussen 10 en 17.00 uur. Dit is tevens de start van de klaver4 tocht. Men kan 5-10-15 of 20 km lopen, telkens komt men terug bij het hoofdpodium waar men de koren kan beluisteren. Geen zin om te wandelen, alleen komen luisteren kan natuurlijk ook. 
https://www.wandel.nl/wandelagenda/evenement/klaver4tocht-aalten-2017-07-02.htm

Mout Bierfestival Nijmegen (31 juni t/m 2 juli)

Drie dagen lang genieten  van uitzonderlijke bieren, in gesprek met aansprekende brouwers, swingen op Bleugrass en Boogie, heerlijk eten bij verschillende foodtrucks en een levendig kinderprogramma. Tijdens Mout Bierfestival in het Julianapark in Nijmegen beleefd u het allemaal. Ruim 25 brouwerijen presenteren 125 verschillende biersoorten, dus voor de beginnende als de ervaren bierdrinker is er genoeg te ontdekken.Zie ook

Festival Buitengewoon in Doetinchem

Komend weekend is het centrum van Doetinchem het decor van spannende, vernieuwende en hilarische straattheater acts. Theaterfestival Buitengewoon zoekt altijd naar een mix van alle podiumkunsten, grote namen en gedurfde experimenten.Voor meer info:

Summer festival

Nog niet uitgefeest in Doetinchem, dan is het Summer Festival een bezoekje waard. Dit festival wordt nu voor de zesde keer georganiseerd en is ontstaan door de koude winters tijdens carnaval. Wat begon als een Caribisch tuinfeest groeit nu langzaam uit tot een bijzonder zomerfestival met honderen bezoekers. Geniet van Caribische en zomerse muziek en diverse live optredens. Elk jaar wordt er een  eigen Zomerprinses / Queen gekozen welke als boegbeeld fungeert en als hoofdprijs op een praalwagen deelneemt aan de Zomercarnaval parade in Rotterdam.
Website http://www.zomercarnavaldoetinchem.nl/

Klassieke muziek Elburg

Het festival vindt plaats op verschillende locaties in de vestingstad Elburg. Te weten de Grote Kerk en de Kloostertuin waarbij een bezoekersaantal van 1800 mensen kan worden ontvangen.  De doelstelling van dit Festival is de Gelderse vestingstad Elburg in heel Nederland extra bekendheid te laten genieten op het gebied van Klassieke Muziek uit de barokke stijlperiode. 

Have a nice day Festival Eibergen

Dansen, loungen en relaxen,  voor de 13de keer wordt in Eibergen in wandelpark de Maat, het Have a nice day festival gehouden. Dj's als Armin Pillen, Bas Amro, Roy van Doorn en vele anderen zorgen voor een onvergetelijke dag.

Historische Koetsentocht

Wapenveld en Hattem staan komende zaterdag in het teken van paarden en authentieke rijtuigen. De koetsentocht gaat van Vrieze's erfgoed in Wapenveld naar de haven in Hattem. Tijdens het defilé worden diverse verhalen verteld door de opperspreekstalmeester over de reizen met paard en wagen en andere wetenswaardigheden.

Paarden op park de Hoge Veluwe

En voor paardenliefhebbers is er nog meer te beleven in het Park de Hoge Veluwe. Beide dagen zijn er verschillende demonstraties met paarden te zien van Shetlandercarroussel tot een slipjacht door de Koninklijke Nederlandse Jachtvereniging en hun meute. Op zondag geven de Gele Rijders een knallende finale door te laten zien hoe er vroeger werd geoefend voor een veldslag met veel spektakel en kabaal. 
Website http://https://www.hogeveluwe.nl/nl/agenda/weekend-van-het-paard

Outdoor Gelderland

Alweer voor de 13de keer vindt Outdoor Gelderland plaats. Het sportcomplex  Papendal in Arnhem wordt omgetoverd tot paarden evenement met vele disciplines  en tevens is er een culinair festival waar men onder het genot van een hapje en drankje kan genieten van de paardensport. 

Eerbiza

De bossen bij Eerbeek veranderen vanaf zaterdag 1 juli in een dancefestival, optredens van o.a. De hofnar, Lucas &Steve en Hed Kandi Live bezorgen je een onvergetelijke avond. Behalve genieten en ontspannen steunt het festival dit jaar het goede doel KiKa.

Het Ijsselfestival

Zondagmiddag  2 juli gaat de vijfde editie van het Ijsselfestival van start. Een gezellige middag met oude ambachten die te zien zijn. een boerenmarkt, de schepen aan de kade, de Shanty en piratenkoren op de Ijsselkade in Zutphen en voor de allerkleinste een piratenplein.

Tour délegance 't Loo Apeldoorn

Voor liefhebbers van klassieke auto`s wordt het een mooi weekend. In de tuin van Paleis `t Loo is zaterdag en zondag het Concours `d Elegance met 70 bijzondere auto`s van over de hele wereld. Ook zullen 40 vooroorlogse automobielen meerdere keren per dag op de Koningslaan laten zien wat ze in huis hebben tijdens een sprint. Er is natuurlijk eten en drinken en de organisatie zou het heel leuk vinden wanneer bezoekers van het evenement hun kleding aanpassen. Denk dan aan hoeden, pakken en jurken.

Fashion Night in Arnhem

Zaterdag 1 juli wordt de Eusebiuskerk in Arnhem omgetoverd tot een fashion hotspot. Gedurende een avondvullend programma  met oa dj's zullen 9 designers uit binnen- en buienland hun laatste creaties tonen op een 25 meter lange catwalk in deze kerk. 
http://catwalk4u.nl/fashion%20nights/index.html

Riddertoernooi der Lage Landen

Komend wekend is Kasteel Doornenburg het decor van het lage landen riddertoernooi. Ridders te paard gaan in harnas elkaar met zwaard en lans te lijf. De middeleeuwen herleven op Doornenburg met soldaten, jonkvrouwen, dansers en troubadours. De kampermenten vind je rondom het kasteel in de weilanden waar ook de middeleeuwse kookkunsten en ambachten te zien zijn. 
Zie ook http://http://kasteeldoornenburg.nl/agenda-2/

Expositie Quilts op Middachten

Op woensdag 5 juli gaat de zomerexpeditie 'Quilts op Middachten van start. Naast de antieke quilts van het kasteel zullen de repodukties van antieke Nederlandse Quilts worden geexposeerd in het kasteel. 
https://www.middachten.nl/historische-quilts-in-kasteel/
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!