Nieuws

Foutje: Jeugdzorg Tiel toch 7 ton voordeliger

Bij de gemeente Tiel is een fout gemaakt in de boekhouding. Hoewel de financiële problemen in Tiel rond de jeugdzorg nog altijd groot zijn, is er toch een meevaller van tonnen. © Omroep Gelderland
TIEL - Bij de gemeente Tiel is een fout gemaakt in de boekhouding. Hoewel de financiële problemen in Tiel rond de jeugdzorg nog altijd groot zijn, is er toch een meevaller van tonnen.
In de boeken van de gemeente komen twee jeugdinstellingen voor die vrijwel dezelfde naam hebben. De gemeente moest één van deze instelling vorige jaar een rekening van bijna 7 ton betalen. De andere instelling krijgt maar een kleine subsidie. Door een menselijke fout is er twee keer 7 ton in de jaarafrekening gekomen.
De fout werd ontdekt na controle door de accountant. Gisteravond bleek dat de accountant nog aanvullende vragen heeft aan de gemeente Tiel, waardoor de jaarrekening van 2016 woensdagavond niet door de raad kon worden vastgesteld.
De Tielse raad moet nu waarschijnlijk in de vakantie terugkomen om de jaarrekening nog voor de deadline van de provincie te kunnen vaststellen. Uit een inventarisatie blijkt, dat rond de deadline net een meerderheid van de raad in het land is.