Nieuws

Ambitieuze Pam (14) wint op Outdoor Gelderland

ARNHEM - Springruiter Pam Nieuwenhuis uit Groessen heeft de Antonio Shining Places en AtmR Kantoorverandering Prijs op Outdoor Gelderland gewonnen. De 14-jarige reed op haar pony Seraja.
Nieuwenhuis reed het parcours in de zogeheten ZZ-klasse op Papendal in 37.88 seconden. De Groessense is Nederlands kampioene in de Childrenklasse en bereidt zich voor op het EK voor pony's eind juli in Hongarije: 'Ik zie deze 'thuiswedstrijd' als een mooie trainingswedstrijd voor het EK.'
Nieuwenhuis heeft drie paarden en twee pony's, waarmee ze internationale wedstrijden afgaat. Volgens vader Marijn Nieuwenhuis is geld, verstand en ambitie nodig om het te maken in de springwereld. 'Ambitie heeft Pam in ieder geval genoeg', zegt Nieuwenhuis senior. 'Ooit hoop ik mee te doen met alle volwassen en bekende ruiters', aldus dochter Pam. 
Het internationale paardensportevenement Outdoor Gelderland is woensdag begonnen en duurt nog tot en met 2 juli op Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!