Nieuws

D66 boos over minder salaris voor stakende leraren

Minder salaris voor stakende leraren
WIJCHEN - D66 in Wijchen noemt het 'zeer teleurstellend' dat actievoerende leraren van vijftien scholen een uur loon moeten inleveren, omdat ze dinsdag een uur laten begonnen met werken. De fractie hoopt dat de wethouder met het schoolbestuur om de tafel gaat.
De leraren deden mee aan een landelijke actie waarbij aandacht werd gevraagd voor de werkdruk en het salaris. De stichting Kans en Kleur, waar de vijftien scholen uit Wijchen en omgeving onder vallen, wil de leraren korten op hun salaris. 'Als leraren hiervoor actie gaan voeren, moeten ze er salaris voor over hebben', zegt bestuursvoorzitter Hennie Biemond.
Het gaat om zo'n 8000 euro. Biemond wil dat bedrag verdubbelen en het geld aan de onderwijsteams geven. Die kunnen zelf bepalen hoe ze het geld willen besteden. Het geld mag alleen niet worden ingezet om het uurtje werkonderbreking aan de leraren te vergoeden.
D66 vindt dat het schoolbestuur een ongewenst signaal afgeeft. De oppositiepartij wil van de wethouder of hij ook van mening is dat zo'n maatregel niet past bij 'de actie, de doelen en de uitvoering ervan.'

Kamervragen

SP-Kamerlid Peter Kwint heeft over deze kwestie vragen gesteld aan de minister. Hij vindt dat 'het niet door de beugel kan' dat er loon wordt ingehouden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!