Nieuws

Gelderse Staten zijn getreuzel rond Dorpensingel zat

De Gelderse Staten zijn het getreuzel rond de Dorpensingel zat. De gemeenten Lingewaard en Nijmegen moeten hun verantwoordelijkheid nemen en met een oplossing komen voor de verkeersproblemen rond Bemmel en Nijmegen-Noord. © Google Maps/Omroep Gelderland
ARNHEM - De Gelderse Staten zijn het getreuzel rond de Dorpensingel zat. De gemeenten Lingewaard en Nijmegen moeten hun verantwoordelijkheid nemen en met een oplossing komen voor de verkeersproblemen rond Bemmel en Nijmegen-Noord.
De Dorpensingel moet voor een verbinding zorgen tussen Bemmel en de N325. Op die manier moet de verkeersdruk op lokale wegen minder worden. De eerste plannen hiervoor zijn al in 2004 gemaakt. Maar tot op heden ligt er geen besluit van de gemeenteraden van Lingewaard en van Nijmegen. 
De gemeenten lijken de schuld daarvoor bij de provincie Gelderland te leggen omdat de provincie niet zou willen meewerken, constateert de Gelderse VVD. Fractievoorzitter Hans de Haan: 'Het lijkt wel alsof gemeenten van alles belangrijker vinden dan een goede ontsluiting. Wij als provincie willen echt wel, we willen zelfs graag, maar vanuit de gemeenten is er nog geen verzoek gedaan om financiële steun van de provincie.'

5 miljoen

De gemeente Nijmegen heeft de provincie eerder gevraagd om 5 miljoen voor de aanleg van de Dorpensingel. Volgens diverse partijen in de Gelderse Staten was dat echter geen officieel verzoek, waaraan een gezamenlijk plan van de gemeenten ten grondslag lag. 'En dat is jammer, want de burgers hebben er last van, die merken dat de verkeersproblemen niet worden opgelost', zegt De Haan.
Een ruime meerderheid van de partijen in de Staten wil nog één keer een handreiking doen. De partijen willen dat er een onderzoek komt naar verkeersproblemen. Daarbij moet vooral gekeken worden naar de aansluiting op de N325. De motie is ingediend door alle collegepartijen en SP, PVV en 50PLUS.
De hoop is dat beide gemeenten zo gezamenlijk tot een oplossing komen. De Haan: 'En als het nu nog steeds niet lukt, moet het maar eens afgelopen zijn met die Dorpensingel'.