Nieuws

Geen verkeersmaatregelen in Westervoort; bewoners klagen al jaren over snelheidsovertredingen

Er komen geen drempels in de Klapstraat in Westervoort en ook aan andere maatregelen om de snelheid te beperken wil de gemeente niet meewerken. De gemeente wil alleen meer handhaven om ervoor te zorgen dat weggebruikers zich aan de snelheid houden. © Wikimedia Commons
WESTERVOORT - Er komen geen drempels in de Klapstraat in Westervoort en ook aan andere maatregelen om de snelheid te beperken wil de gemeente niet meewerken. De gemeente wil alleen meer handhaven om ervoor te zorgen dat weggebruikers zich aan de snelheid houden.
Dat meldt Yvonne Hoogveldt, een van de bewoners van de Klapstraat na een gesprek met de gemeente. Aanwonenden klagen al jaren over overlast. Volgens hen crossen vooral na 19.00 uur motoren door de straat. 
Momenteel vervangt de gemeente het asfalt in de Klapstraat. 'Een mooi moment om bij de nieuwe bestrating drempels neer te leggen', vindt Hoogveldt. 'Maar de kosten daarvan zijn volgens de man van de gemeente te hoog. En ook op onze voorstellen zoals een wegversmalling, een display waarop de snelheid is te zien en het instellen van een 30 kilometer-zone zei hij niet meteen ja', aldus een teleurgestelde Hoogveldt. 

Weinig overtreders

Hoogveldt vervolgt: 'Hij zei dat hij het in de gemeenteraad moet bespreken, maar wanneer we daar iets over horen, is niet bekend. En dus houden we maar contact en gebeurt er ondertussen niets.' 
Uit onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren, blijkt dat het overgrote deel van het verkeer zich aan de snelheid houdt. Westervoort wil daarom alleen handhaven door middel van snelheidsmetingen.