Nieuws

Wilco van Schaik nieuwe algemeen directeur NEC: 'bruisende directie'

Wilco van Schaik wordt algemeen directeur van NEC. Hij gaat samen met de technische man Remco Oversier de nieuwe directie van de Nijmeegse club vormen. © ANP
NIJMEGEN - Wilco van Schaik wordt algemeen directeur van NEC. Hij gaat samen met de technische man Remco Oversier de nieuwe directie van de Nijmeegse club vormen.
Van Schaik was jarenlang directeur van FC Utrecht, maar maakte afgelopen seizoen bekend dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. NEC zocht een opvolger na het vertrek van Bart van Ingen die opstapte na de degradatie.

Veel respect

Bij FC Utrecht begon de 50-jarige Utrechter in het najaar van 2011 met zijn werkzaamheden. Daarvoor was Van Schaik onder meer journalist en had hij jarenlang zijn eigen communicatiebureau. Zijn directe collega bij NEC wordt Remco Oversier, die begin juni werd aangesteld in De Goffert. 'We kennen elkaar persoonlijk al heel lang en gaan goed met elkaar om. Er is van beide kanten veel respect', zegt Oversier in een reactie.

'Bruisende directie'

NEC heeft de directie nu rond en volgens Oversier staan er mooie dingen te gebeuren. 'Ondanks de degradatie van NEC bruist het binnen deze club en ik denk dat deze combinatie ook een bruisende directie zal zijn. Vanaf het begin hebben ze mij meegenomen in de gesprekken met Wilco. Al tijdens mijn aanstelling. Ik ben blij dat ik met hem op de tandem kan stappen', aldus een tevreden Oversier.

Goed gevoel

Leonard Ariens van de Raad van Commissarissen van NEC is ook lovend over het aantrekken van Van Schaik die per 1 augustus begint. 'Hij heeft zijn sporen binnen en buiten de voetbalwereld dik verdiend. Wij hebben er na de vele gesprekken een ontzettend goed gevoel over. Het is een bevlogen bestuurder en hij heeft een groot voetbalhart', aldus Ariens.