Betaald voetbal

Panda's van Bennekommer Boekhoorn op shirt van NEC: 'dat gaat gebeuren'

Ondernemer Marcel Boekhoorn zegt dat de twee panda's die onlangs naar Ouwehands Dierenpark kwamen binnenkort op het shirt van NEC komen. De club bevestigt dat nog niet. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Ondernemer Marcel Boekhoorn zegt dat de twee panda's die onlangs naar Ouwehands Dierenpark kwamen binnenkort op het shirt van NEC komen. De club bevestigt dat nog niet.
De 57-jarige Boekhoorn is al jaren de grootste geldschieter van NEC. Interviews geeft hij bijna nooit. Daarnaast is de zakenman eigenaar van Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Daar ging voor Boekhoorn medio april een lang gekoesterde wens in vervulling. Twee panda's uit China (Wu Wen en Xing Ya) verrijkten de dierentuin. 'By far mijn mooiste deal ooit', reageerde de trotse Boekhoorn destijds. 

Pandasia

Nu laat de miljardair uit Bennekom tegenover Omroep Gelderland weten dat de unieke dieren op het tenue van zijn favoriete club komen. 'Dat gaat door, absoluut. De panda's komen op het shirt van NEC', onthult Boekhoorn desgevraagd. Of het alleen gaat om het woord 'Pandasia', de naam van het reuzenpandaverblijf in Rhenen, of dat er echt afbeeldingen van de beren op het tenue komen, is nog onduidelijk. Boekhoorn wil dat laatste. NEC wil de deal nog niet bevestigen, ook omdat de Nijmeegse club met EnergieFlex al een hoofd - en shirtsponsor heeft. Die overeenkomst loopt nog door tot juli 2018. Ook Boekhoorn wilde verder niet op het nieuws ingaan.

Vorm geven

Namens Energieflex wil marketingmanager Ralph Nadolski kort reageren. 'Wij blijven sponsor', is het enige dat de woordvoerder kwijt wil. Zeker is dat alle partijen al met elkaar in gesprek zijn geweest. Het is vrijwel zeker dat de huidige hoofdsponsor dus van het shirt gaat en Boekhoorn de grootste geldschieter wordt. NEC kan en wil er nog weinig over kwijt. 'We zijn in gesprek en kijken nu hoe we dit vorm kunnen geven. Maar daar hebben we ook EnergieFlex bij nodig', zegt een woordvoerster.

Altijd supporter

Zeker is dus ook Boekhoorn zijn club niet laat vallen. Na de degradatie afgelopen seizoen in De Goffert tegen NAC Breda verliet de emotionele geldschieter nog woedend het stadion. Maar geruchten dat de investeerder zich helemaal zou terugtrekken uit NEC en ook zijn VIP box wilde opzeggen, kloppen niet. 'Ik ben supporter en dat zal ik altijd blijven. Daar is dus nooit sprake van geweest.'

Jack de Gier in gesprek

Verder ging Boekhoorn ook nog kort in op de de vacante trainerspositie bij NEC. Komende maandag begint de eerste training al in Nijmegen, maar de Jupiler League heeft nog altijd geen hoofdcoach. Oud-speler Jack de Gier is waarschijnlijk de belangrijkste kandidaat om samen met Ron de Groot en Patrick Pothuizen de kar te trekken. De Gier staat nog onder contract bij Almere City FC. 'We zijn met hem in gesprek', bevestigt de tycoon.
De Gier, die al eens assistent-trainer was bij NEC, is al dagen niet voor commentaar bereikbaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!