Nieuws

'Je hebt tien weken per jaar vakantie, wat maak je je druk?'

KAPEL AVEZAATH - Leraren in het basisonderwijs voeren actie vandaag. Ook in Gelderland. Ze willen meer salaris en minder werkdruk.
Op veel scholen begon de les een uur later, maar bij De Hoge Hof in Kapel-Avezaath niet. Te veel werkende ouders hadden aangegeven zich geen raad te weten met hun kroost als de juffen een uur later zouden beginnen.
De leiding had een creatieve oplossing bedacht: het eerste uur stilstaan bij wat het werk van de leerkrachten inhoudt en hoe de leerlingen daar tegenaan kijken. Hebben ze het echt druk?
Verslaggever Thijs Boelens maakte de volgende reportage:
De administratieve rompslomp, die kan wel wat minder. Dat vindt schooljuf Kim van der Ende van De Hoge Hof. 'Er zit meer tijd in het bijhouden van groepsplannen en de vorderingen van de kinderen, dan ik zou willen', zegt ze. 
Meest gehoorde argument van de buitenwacht: je hebt tien weken per jaar vakantie, wat maak je je druk. Van der Ende: 'We hebben naast de lessen veel overleg op school, gesprekken over de kinderen, we bereiden schoolkampen voor, nakijkwerk. Dat zijn allemaal werkzaamheden in overuren die we niet krijgen uitbetaald.'
De actiedag eindigt in Den Haag met een grote manifestatie. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!