Nieuws

Lange rij voor opening tweede locatie MORE

RUURLO - Er stonden dinsdagochtend tientallen mensen in de rij voor de opening van de tweede locatie van museum MORE in kasteel Ruurlo. Het museum, eigendom van miljardair Hans Melchers, toont het werk van kunstschilder Carel Willink.
De eerste bezoekers van het museum werden om 11.00 uur feestelijk ontvangen. Vijf van hen kregen een kunstboek van Carel Willink aangeboden. 
Museumliefhebber Wim Masman ging als allereerste bezoeker het museum binnen. 'De eerste indruk is goed', zegt hij. 'Ik ga vaak naar MORE en daar hangt werk van Willink, maar hij is nooit op de voorgrond. Hier kijk ik met andere ogen naar zijn werk.'
Niet alleen de kunst maakt indruk, ook het eeuwenoude kasteel waar het museum in is gevestigd, vindt men bijzonder. 'Plafonds met ornamenten, vloeren van hout die de ornamenten van het plafond weerspiegelen en muren bespannen met stoffen met drukke patronen', beschrijft verslaggeefster Annemieke Schakelaar van Omroep Gelderland. 'De schilderijen komen er verrassend mooi op uit', vindt Marsman.
Foto: Omroep Gelderland.
In kasteel Ruurlo zullen altijd minstens 45 werken te zien zijn uit de Willink-collectie. Zo is het beroemde schilderij Portret van Mathilde bijvoorbeeld te zien. Ook zijn er creaties van modeontwerper Fong Leng te bewonderen. Zij was de vaste ontwerper voor Mathilde Willink.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!