Nieuws

Bestuurder vluchtauto A73 verdacht van poging tot doodslag

De bestuurder van de vluchtauto die maandagavond van de weg raakte op de A73, wordt verdacht van poging tot doodslag. De 40-jarige man uit Wolvega reed in op een politieauto. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De bestuurder van de vluchtauto die maandagavond van de weg raakte op de A73, wordt verdacht van poging tot doodslag. De 40-jarige man uit Wolvega reed in op een politieauto.
Agenten zagen de man rond 21.00 uur rijden op de A73 bij Nijmegen. Volgens een politiewoordvoerder kreeg hij ter hoogte van Cuijk een stopteken omdat hij achter het stuur zat te bellen. De man negeerde dat en vervolgde zijn weg op hoge snelheid over de A73. De politie zette daarop de achtervolging in. 

Van de weg gedrukt

Tijdens de dollemansrit reed de automobilist tegen een politieauto aan. De politie besloot daarop de vluchtauto bij de afrit van Dukenburg van de weg te drukken. De auto van de verdachte raakte in de slip en kwam in de berm terecht en raakte zwaar beschadigd. 
De man verzette zich hevig bij de aanhouding, maar kon uiteindelijk worden overmeesterd. De politie was met meerdere eenheden ter plaatse. Waarom de man er vandoor ging en zich verzette, is nog niet duidelijk. 

Onderzoek

Tijdens de rit naar het politiebureau in Nijmegen werd de man onwel en daarom werd er een tussenstop gemaakt bij het ziekenhuis. Er werd ook bloed afgenomen om te controleren of de man onder invloed was van alcohol. Hij bleek in elk geval niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
De A73 was maandagavond een tijd dicht vanwege onderzoek. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek en het horen van de verdachte.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!