Nieuws

Installateur failliet, milieubewuste huishoudens kunnen naar hun geld fluiten

Acht gezinnen die hun woning energieneutraal wilden laten maken door installatiebedrijf ’Nederland Kiest Groen BV’, moeten toch op gas en stroom blijven stoken. Het Duivense bedrijf is failliet verklaard zonder maar één warmtepomp te hebben geleverd. © Omroep Gelderland
DUIVEN - Acht gezinnen die hun woning energieneutraal wilden laten maken door installatiebedrijf ’Nederland Kiest Groen BV’, moeten toch op gas en stroom blijven stoken. Het Duivense bedrijf is failliet verklaard zonder maar één warmtepomp te hebben geleverd.
De gedupeerden betaalden tussen de 5 en 12.000 euro voor hun groene installatie. Ze dachten daarmee hun energierekening naar nul te kunnen brengen. De rechtbank heeft advocaat Drijber uit Velp aangewezen als curator om het faillissement af te handelen. De verwachting is dat zich de komende tijd nog meer gedupeerden bij de curator zullen melden.

Onderzoek naar fraude

De curator kijkt of er sprake is van fraude. 'Het bedrijfspand van Nederland kiest Groen in Duiven staat leeg,' zegt een medewerker van het advocatenkantoor. De mensen achter Nederland Kiest Groen BV zijn volgens de medewerker van de curator in verband te brengen met andere omstreden vennootschappen die failliet zijn gegaan. 
De directeur van Nederland kiest Groen BV was niet bereikbaar voor commentaar.