Nieuws

Kinderen doen auditie voor tv-programma: 'Iedereen had een mooie glimlach'

ZUTPHEN - Het was dinsdag een drukte van belang in theater de Hanzehof in Zutphen. 36 schoolklassen, in totaal 800 kinderen, kwamen naar het theater om auditie te doen voor een nieuw televisieprogramma van Zapp.
Er deden elf Gelderse schoolklassen aan de audities mee, waarvan er drie kans maken op een plek in de halve finale. Voor basisschool De Plakkenberg in Silvolde deden onder anderen Nick Schimmack en Rik van Eupen mee.
'Ik vond dat het wel goed ging', zegt Nick. 'Ik zag ook geen foutjes en iedereen deed goed zijn best. Iedereen had een mooie glimlach.' Rik had er ook een goed gevoel bij: 'Gewoon doen wat je moest doen.'

Optreden voor Máxima

Er gaan drie Gelderse klassen door naar de halve finale van de wedstrijd. Die klassen mogen naar de opnames van het nieuwe Zapp-programma 'Lang leve de Muziek Show'. De twaalf winnaars van de shows krijgen een bijzondere prijs. 
'De winnaars mogen optreden voor koningin Máxima tijdens het Kerst Muziekgala 2017 in Ahoy', vertellen de jongens enthousiast. Ze zitten nog wel even in spanning: de uitslag wordt pas volgende week bekend.