Nieuws

Bolt en Follender terug op Nederlandse bodem

Spoorloos-presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender zijn weer in Nederland. Het duo, dat vorige week werd ontvoerd in Colombia, arriveerde maandag aan het eind van de middag op Nederlandse bodem. Volgens de KRO-NCRV zijn ze inmiddels bij hun familie. © ANP
ARNHEM - Spoorloos-presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender zijn weer in Nederland. Het duo, dat vorige week werd ontvoerd in Colombia, arriveerde maandag aan het eind van de middag op Nederlandse bodem. Volgens de KRO-NCRV zijn ze inmiddels bij hun familie.
Aan hun terugkomst was geen ruchtbaarheid gegeven. Eerder maakte de omroep al bekend dat de twee tv-makers rust willen. Bolt werd geboren in Renkum. Hij werkt sinds 1991 voor Spoorloos. Follender begon zijn carrière bij dagblad De Gelderlander. Hij woonde in Arnhem.
Bolt en Follender waren in het noorden van Colombia voor opnames van Spoorloos, toen ze vorige week zaterdag werden ontvoerd door ELN (Nationaal Bevrijdingsleger). Na een week kwamen ze vrij.
De twee vertelden na hun terugkeer in de bewoonde wereld dat ze voor hun leven hebben gevreesd, maar dat ze goed zijn behandeld door de guerrillabeweging. De strijders van het ELN dachten aanvankelijk dat ze voor de Amerikaanse inlichtingendienst CIA werkten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!