Nieuws

Tientallen skeletten gevonden bij werkzaamheden Arnhem

ARNHEM - Een bijzondere vondst in de binnenstad van Arnhem. Bij graafwerkzaamheden pal naast de Eusebiuskerk zijn 45 skeletten gevonden.
Archeologen denken dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. Tot nu toe haalden ze per gegraven vierkante meter één skelet naar boven. En er moet nog 400 meter worden gegraven.

Sint Jansbeek

De werkzaamheden worden verricht om de Sint Jansbeek, die in de negentiende eeuw deels ondergronds is gebracht, in oude glorie te herstellen. Eind dit jaar moet de beek zichtbaar zijn in de binnenstad van Arnhem.
Om de graafwerkzaamheden niet te lang op te houden, werken de archeologen snel. Er wordt eerst gekeken waar en hoe de gevonden resten precies in de grond lagen. Daarna worden ze verzameld in grote zakken, zodat ze verder bestudeerd kunnen worden.

Parasieten

De botten worden allemaal schoongemaakt. Er wordt bovendien gekeken naar vergroeiingen en of er sporen van ziektes of parasieten zijn. Zo ontstaat een geschiedenis over hoe deze Arnhemmers vroeger leefden. De skeletten stammen uit de zestiende en zeventiende eeuw.
Op een later moment worden de resten herbegraven. Het liefst zo dicht mogelijk bij de plek waar ze gevonden zijn.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!