Nieuws

Allerlangste bank op Oude IJsselbrug: 'Dat lijkt me hartstikke gezellig'

ZUTPHEN - Tachtig meter; zo lang moet de langste bank van Nederland worden. Hij komt op de Oude IJsselbrug in Zutphen, die momenteel wordt gerenoveerd.
'De bank wordt ongeveer een meter hoog en krijgt een houten zitting', vertelt Edwin Koning, projectleider van de Oude IJsselbrug, trots. 'Er komt ook verlichting in en hij loopt van pijler tot pijler', gaat hij verder. De bank dient als afscheiding tussen het fiets- en wandelpad.

Nog even geduld

Maar willen mensen wel midden op een brug zitten? 'Toeristen vinden het vast prachtig', zegt een Zutphense. Ook een jonge plaatsgenoot is enthousiast: 'Dat lijkt me hartstikke gezellig. Krat bier erbij en ik vermaak me wel.' Anderen zijn kritisch. 'Ik weet niet of ik er de tijd voor neem om te stoppen.'
De werkzaamheden aan de Oude IJsselbrug zijn half mei begonnen en duren zeker nog tot het einde van dit jaar. De eerste mensen kunnen vanaf december op de lange bank genieten van het uitzicht. 'Dat wordt prachtig, je kijkt uit op de Zutphense torens en de IJssel', besluit Koning.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!