Nieuws

Compositietekening moet gewelddadige inbraak Hattem oplossen

De politie heeft een compositietekening gemaakt van een van de daders van een gewelddadige inbraak in Hattem. Die zaak is nog steeds niet opgelost.
HATTEM - De politie heeft een compositietekening gemaakt van een van de daders van een gewelddadige inbraak in Hattem. Die zaak is nog steeds niet opgelost.
Tijdens die inbraak kwamen twee bewoners thuis en overliepen de daders. De inbrekers sloegen er meteen op los en de slachtoffers raakten ernstig gewond. 
Ze werden onder meer geslagen met een ijzeren staaf. Omdat het hele huis overhoop was gehaald ontdekte de bewoners pas later wat er allemaal was weggenomen. 
Eerder werd een trio opgepakt in Raalte, maar zij bleken niets met de zaak van doen te hebben.

Compositietekening

Aan de hand van de verklaring van de slachtoffers is nu een compositietekening gemaakt. De politie hoopt dat die tekening nieuwe tips oplevert. 
De verdachten praatten in een Oost-Europese taal tegen elkaar. Het waren jonge, niet al te grote mannen en de verdachte op de tekening droeg die dag een blauwe jas.

Buit

Mogelijk is een deel van de buit verkocht. Het gaat om een Ridderorde, een herdenkingsmunt van Koning Willem Alexander van 20 euro, verschillende edelstenen, een gouden horloge met inscriptie en een gouden ketting.
Eerder deed een van de slachtoffers zijn verhaal bij Bureau GLD:
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl