Nieuws

Op meer plekken gratis parkeren in Geldermalsen

In het centrum van Geldermalsen kan binnenkort op meer plaatsen gratis worden geparkeerd. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Om gebruik te maken van het parkeerterrein tussen de Oranje Nassaustraat en de Herman Kuijkstraat hoeft vanaf 1 juli niet meer te worden betaald. © Pixabay
GELDERMALSEN - In het centrum van Geldermalsen kan binnenkort op meer plaatsen gratis worden geparkeerd. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Om gebruik te maken van het parkeerterrein tussen de Oranje Nassaustraat en de Herman Kuijkstraat hoeft vanaf 1 juli niet meer te worden betaald.
Van de plaatsen waar parkeren nog wel geld kost, wordt overal hetzelfde tarief gerekend van 60 eurocent per uur. Tot nu toe hanteerde de gemeente verschillende tarieven. De maximale parkeertijd in blauwe zones wordt ook gelijkgetrokken naar 4 uur.

Mobiel betalen

De manieren waarop kan worden betaald, worden uitgebreid. Behalve contant kan er binnenkort ook met de pinpas en een mobiele app op de telefoon worden afgerekend. De maatregelen zijn bedoeld om het parkeerbeleid in het centrum van Geldermalsen eenduidiger te maken.