Nieuws

Twee jaar achter slot en grendel voor mensenhandel

De rechtbank heeft een 35-jarige man uit Rheden veroordeeld voor mensenhandel. Hij kreeg een gevangenisstraf van twee jaar. Bovendien moet hij een schadevergoeding van 6200 euro aan het slachtoffer betalen. © Archief Omroep Gelderland
ARNHEM - De rechtbank heeft een 35-jarige man uit Rheden veroordeeld voor mensenhandel. Hij kreeg een gevangenisstraf van twee jaar. Bovendien moet hij een schadevergoeding van 6200 euro aan het slachtoffer betalen.
De Rhedenaar zette tussen 2011 en 2014 een vrouw aan tot prostitutie. Hij buitte de tien jaar jongere vrouw ook uit. De twee hadden in die periode een relatie. De man maakte gebruik van het feit dat de vrouw erg verliefd op hem was.

Vrouw diende als inkomstenbron

Volgens de rechtbank manipuleerde de man het slachtoffer tot het verrichten van prostitutiewerkzaamheden door haar ervan te overtuigen dat zij snel veel geld moest verdienen. Zo kon hij onder meer zijn schulden betalen. Hij deed dat doelbewust en hield geen rekening met de mogelijke gevolgen voor het slachtoffer. Hij maakte misbruik van haar zwakbegaafdheid en afhankelijkheid en zijn overwicht op haar.

Lagere straf

De officier van justitie had een celstraf van 4 jaar geëist. De rechtbank komt tot een lagere straf, onder meer omdat misleiding niet bewezen wordt geacht en omdat de feiten van een poos geleden zijn. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!