Nieuws

Zorg over slaapplek chauffeurs Winterswijk

ULFT - De politie in Winterswijk maakt zich zorgen over het toenemende overnachten van vrachtwagenchauffeurs op een parkeerplaats aan de Kottenseweg nabij de Duitse grens. Wijkagent Willem Saris spreekt van schrijnende en primitieve levensomstandigheden.
´Dat terrein wordt meer en meer gebruikt door vrachtwagenchauffeurs om het weekend door te brengen´, laat wijkagent Willem Saris weten. Afgelopen weekend brachten vijf vrachtwagenchauffeurs uit Oekraïne er de nacht door onder 'schrijnende' omstandigheden: ´Ze koken op primitieve middelen, er is geen wasmachine en douche, geen toilet en geen watervoorziening´, aldus de wijkagent. De nacht doorbrengen op de plaats is bovendien niet toegestaan. ´Buiten het feit dat het niet mag, is het ook geen plek om te bivakkeren´, vindt Saris.
De politie spreekt inmiddels met de gemeente Winterswijk over eventuele maatregelen: "Je zou kunnen denken aan het aanwijzen van een gebied voor dit soort chauffeurs om te overnachten", aldus Saris, die aangeeft dat de regie bij de gemeente ligt. ´Of je richt een bepaald gebied in met basisvoorzieningen. We zitten natuurlijk vlakbij de Duitse A31, dus we zijn best een drukke plaats waar veel commercieel vrachtverkeer doorheen komt.´