Nieuws

Speurneus stuit op gestolen oldtimers in loodsen

De politie heeft afgelopen week zeven gestolen oldtimers en een speedboot in beslag genomen in loodsen in Kootwijkerbroek en Stroe. © John Vullers
KOOTWIJKERBROEK - De politie heeft afgelopen week zeven gestolen oldtimers en een speedboot in beslag genomen in loodsen in Kootwijkerbroek en Stroe.
De politie kwam de gestolen oldtimers op het spoor dankzij privé-detective John Vullers. Hij denkt dat de oldtimers gestolen zijn door een autobende die in heel Nederland actief is. 

Camera's en gps

Vullers, van recherchebureau Ben Zuidema, werd in september ingehuurd door de eigenaar van een van de gestolen auto's. De detective kwam de kostbare wagens op het spoor door het bekijken van camerabeelden en het plaatsen van een zogenoemd gps-baken.
Het gps-signaal leidde maar Kootwijkerbroek. Daar nam de politie donderdag zes oldtimers in beslag. Vrijdag werden er nog een oldtimer en een speedboot gevonden in Stroe.
Volgens Vullers gaat het onder andere om een Jaguar E-type, een rode Porsche 911, een Ford Thunderbird, een Pontiac, een Mercedes en een Chevrolet Caprice.  
De politie wil verder niets over de zaak kwijt, omdat het onderzoek nog loopt.