Nieuws

Markt Apeldoorn vreest inkomstenverlies door Serious Request

Marktkooplui in Apeldoorn maken zich zorgen om hun alternatieve locatie tijdens Serious Request. Ze zijn bang dat ze inkomsten mislopen. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Marktkooplui in Apeldoorn maken zich zorgen om hun alternatieve locatie tijdens Serious Request. Ze zijn bang dat ze inkomsten mislopen.
De markt kan drie weken lang niet op de eigen plek staan, omdat het Glazen Huis van 3FM in december neerstrijkt op het Marktplein.
'We moeten er drie weken af; drie zaterdagen en drie maandagen', legt een marktvrouw deze zaterdag uit op Radio Gelderland. 'De actie heeft echt onze belangstelling, maar de markt is ons eten.' Voor marktkooplui is december de kers op de taart. 'Maar ik vrees dat wij die gaan missen', benadrukt de marktvrouw.
Luister het radiogesprek met de marktvrouw terug:

Gemeente plaatst borden

De gemeente is in overleg met het bestuur van de markt. Daarbij wordt ook gesproken over de locatie. 'Als de markt verplaatst wordt dan wordt dat ook duidelijk met borden aangegeven. We doen ons uiterste best om de boel in goede banen te leiden en de zaken goed te regelen met de marktkooplui. Dat hebben we destijds ook gedaan met de Giro', reageert woordvoerder Arnoud van der Steen.
De marktvrouw is er niet gerust op. 'We gaan naar een alternatieve locatie, maar dat is niet ons plein. Het heet niet voor niks het marktplein.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!