Nieuws

Politie haalt schoolklas en juf uit Rijn

Bij een milieucontrole is de politie vrijdag bij de Rijn in Arnhem gestuit op een wel heel opmerkelijke vondst: een hele schoolklas. Volgens milieuagent Frans van der Wee waren de juf en leerlingen de rivier ingegaan om af te koelen. De groep is uit het water gehaald. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Bij een milieucontrole is de politie vrijdag bij de Rijn in Arnhem gestuit op een wel heel opmerkelijke vondst: een hele schoolklas. Volgens milieuagent Frans van der Wee waren de juf en leerlingen de rivier ingegaan om af te koelen. De groep is uit het water gehaald.
'Er was net een briefing gaande toen we een prio-melding kregen', vertelt Van der Wee aan Omroep Gelderland. 'Ter plaatse zijn de kinderen uit het water gehaald en is de juffrouw gewezen op de risico's. De afgelopen weken hebben we helaas al drie lichamen uit de Gelderse wateren gehaald.'

Drie lichamen gevonden

De drie lichamen werden gevonden in:

Oosterhout

Afgelopen zondag 18 juni wordt in Oosterhout een 51-jarige man uit Polen als vermist opgegeven. Dinsdag wordt een lichaam gevonden in Rossum, bij Sluis St. Andries. Waarschijnlijk gaat het om de verdronken Pool, maar de politie moet daar nog uitsluitsel over geven.

Andelst

Op 20 juni raakt een 39-jarige man uit Andelst spoorloos bij het zwemmen in de Waal. Familieleden zien hem tijdens een zwempartij onder water verdwijnen en niet meer bovenkomen. Een dag later komt het bericht dat zijn lichaam is gevonden, bij de Veerweg in Wamel.

Tiel

Donderdagavond 22 juni wordt in de Waal het lichaam gevonden van een 13-jarige jongen uit Tiel. Hij verdween eerder op de dag in de rivier. De tiener uit Tiel raakte zoek toen hij met een groepje jongeren aan het zwemmen was.

Gevonden

Naast de klas met leerlingen kwam de politie tijdens de milieucontrole nog meer tegen:
  • Oud ijzer;
  • Een chauffeur zonder documenten en rijbewijs;
  • Meerdere plekken waar vuurtje gestookt was;
  • Een Roemeen die al vier dagen langs de A12 stond, terwijl hij daar maar één dag mocht staan. Zijn auto is afgevoerd;
  • Een persoon die een scooter heelde. De scooter is na een achtervolging op de Posbank in beslag genomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!