Nieuws

Enorme opluchting na vrijlating Bolt en Follender

Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender zijn vrijgelaten. 'Het gaat goed met ons. We hebben alleen wat kleine wondjes door de struiken, maar verder gaat het fysiek en geestelijk goed', zegt Bolt in een interview op het Colombiaanse radiostation Caracol Radio. © EPA
ARNHEM - Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender zijn vrijgelaten. 'Het gaat goed met ons. We hebben alleen wat kleine wondjes door de struiken, maar verder gaat het fysiek en geestelijk goed', zegt Bolt in een interview op het Colombiaanse radiostation Caracol Radio.
Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de twee journalisten zaterdagochtend vroeg (Nederlandse tijd) vrijgelaten in de zeer gevaarlijke regio Catatumbo in het noorden van Colombia. Er is geen losgeld betaald.
De families zijn op de hoogte gebracht en de Nederlandse ambassadeur heeft inmiddels met Bolt en Follender gesproken. Het ministerie probeert het duo zo snel mogelijk naar Nederland te krijgen.

Enorm opgelucht

'Dit is heel goed nieuws. Ik ben enorm blij dat er zo snel een einde is gekomen aan de ontvoering', zegt minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken in een eerste reactie op de vrijlating. Hij is enorm opgelucht.
Bolt en Follender zouden zaterdagochtend zijn overgedragen aan een team van de regionale ombudsman. Deze hulpdienst behandelt doorgaans klachten en conflicten van burgers met de overheid.

Dankbaar

Ook KRO-NCRV, dat Spoorloos uitzendt, is blij en opgelucht: 'Wij zijn iedereen die heeft bijgedragen om Derk en Eugenio vrij te krijgen dankbaar. In het bijzonder dank aan het ministerie van Buitenlandse Zaken.'
Bolt werd geboren in Renkum. Hij werkt sinds 1991 voor Spoorloos. Follender begon zijn carrière bij dagblad De Gelderlander. Hij woonde in Arnhem.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!