Nieuws

In Waal verdronken jongen zat op het Lingecollege in Tiel

De 13-jarige jongen die donderdag in de Waal is verdronken was een leerling van het RSG Lingecollege in Tiel. De jongen zat daar in de internationale schakelklas aan de Heiligestraat. De jongen is met zijn familie nog maar een paar maanden geleden vanuit Syrië naar Nederland gekomen. © Omroep Gelderland
TIEL - De 13-jarige jongen die donderdag in de Waal is verdronken was een leerling van het RSG Lingecollege in Tiel. De jongen zat daar in de internationale schakelklas aan de Heiligestraat. De jongen is met zijn familie nog maar een paar maanden geleden vanuit Syrië naar Nederland gekomen.
Volgens interim locatiedirecteur Bert Otten is het team vanmorgen eerder naar school gekomen. Er is opvang geregeld voor docenten en leerlingen. Het is het tweede dodelijke ongeval met een 13-jarige waar het Lingecollege in korte tijd mee wordt geconfronteerd.
Afgelopen zaterdag kwam een leerling van de locatie aan de Teisterbantlaan om bij een ongeluk met een quad. Deze jongen, ook 13 jaar oud, wordt deze vrijdag naar zijn laatste rustplaats gebracht. De jongen die gisteren in de Waal omkwam, was het derde verdrinkingsslachtoffer binnen een week tijd in deze rivier.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!