Nieuws

Blikseminslag: meerdere woningen in brand

PUTTEN - Blikseminslag zorgde donderdagavond voor diverse woningbranden in Gelderland. Er zijn branden gemeld in Kootwijkerbroek, Putten en Wapenveld.
Aan de Vinkekampweg in Kootwijkerbroek stond een vrijstaande woonboerderij met rieten dak in lichterlaaie. De brand is onder controle, maar de brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met nablussen. Op beelden is te zien dat de schade aan de boerderij groot is. De bewoonster van de boerderij was alleen thuis tijdens de inslag, maar kon de woning zelf veilig verlaten.
Omroep Gelderland was bij de brand in Kootwijkerbroek en sprak met brandweerwoordvoerder Rinse Westerduin:
Ook een woning aan de Bosweg in Wapenveld werd door de bliksem getroffen. Er brak brand uit in de keuken. De brand is meester en de brandweer is aan het nablussen. De bewoners van het getroffen huis zijn op vakantie. 
Een blikseminslag in een overkapping van een woning aan de Hogesteeg in Putten hield de brandweer ook bezig. Er werd uitgerukt met twee blusvoertuigen en extra waterwagens. Inmiddels is de brand meester. 
Bewoners waren thuis tijdens de inslag, maar zijn ongedeerd. Het gaat volgens de veiligheidsregio om een vrijstaande, houten woning.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!