Nieuws

Aaibare, lieve huisdieren met baasje gezocht

De bewoners van zorginstelling Drie Gasthuizen vinden het fantastisch om af en toe met dieren te knuffelen. Ze missen vaak hun eigen hond of kat en dan is het ontzettend fijn als er een vrijwilliger met een huisdier op bezoek komt. Bovendien kunnen dieren steun geven en herinneringen losmaken bij dementerende ouderen.
ARNHEM - De bewoners van zorginstelling Drie Gasthuizen vinden het fantastisch om af en toe met dieren te knuffelen. Ze missen vaak hun eigen hond of kat en dan is het ontzettend fijn als er een vrijwilliger met een huisdier op bezoek komt. Bovendien kunnen dieren steun geven en herinneringen losmaken bij dementerende ouderen.

Knuffeluurtje

Bij Drie Gasthuizen zijn er een aantal vrijwilligers die af en toe bij de zorginstelling op bezoek komen met hun huisdier. Zo ook Erica Feijten, zij is al 7 jaar vrijwilligster met haar hond(en) en kat. Ze vindt het fantastisch werk om te doen. 'Mensen krijgen weer een glimlach op hun gezicht. Vaak missen ze hun eigen hond of huisdier dat ze niet mee konden nemen. Mensen beginnen soms ook te huilen omdat ze eindelijk weer een hond kunnen aaien.'

Nieuwe vrijwilligers

Bij Drie Gasthuizen zoeken ze nieuwe vrijwilligers die een goede band hebben met hun lieve huisdier en het leuk vinden om af en toe op bezoek te komen. De bewoners vinden het namelijk erg leuk om af en toe lekker te knuffelen met dieren. Sommige bewoners krijgen een privé bezoekje en bij anderen komen er mensen met hun dier langs in de gezamenlijke huiskamer.
De vrijwilligers hoeven geen ervaring te hebben in de omgang met oude of dementerende mensen. Uiteraard moet uw huisdier aaibaar zijn en het leuk vinden om geaaid te worden. De eerste paar keer wordt u tijdens een bezoek begeleid door een andere vrijwilliger.
Vanavond ziet u meer over de dierenvisite in het tv-programma Gelderland helpt, 17.20 daarna elk uur herhaald. Meer informatie vindt u op de website van Gelderland helpt
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!