Nieuws

Alcoholverbod voor Nijmeegse studenten

Nijmeegse studenten mogen tot het einde van het collegejaar geen alcohol nuttigen in het Huygensgebouw. Sterkedrank is verboden, schrijft Voxweb op haar website. De aanleiding voor het verbod is een activiteit waarbij een kandidaat-bestuurslid van studievereniging CognAC met alcoholvergiftiging naar het ziekenhuis is gebracht. © Public Domain Pictures
NIJMEGEN - Nijmeegse studenten mogen tot het einde van het collegejaar geen alcohol nuttigen in het Huygensgebouw. Sterkedrank is verboden, schrijft Voxweb op haar website. De aanleiding voor het verbod is een activiteit waarbij een kandidaat-bestuurslid van studievereniging CognAC met alcoholvergiftiging naar het ziekenhuis is gebracht.
Voxweb meldt dat het incident plaatsvond op 8 juni tijdens een activiteit waarop kandidaatsbesturen van studieverenigingen kennismaakten met de zittende bestuursleden. Tijdens de activiteit werd sterkedrank gedronken. Voor een kandidaat-bestuurslid, die kunstmatige intelligentie studeert, werd het te veel. Hij moest met alcoholvergiftiging naar het ziekenhuis. Diezelfde avond mocht hij weer naar huis.
Olympus, de koepelvereniging van studieverenigingen van de faculteit van natuurwetenschappen, wiskunde en informatica aan de Radboud Universiteit, heeft de betrokken bestuurder gestraft door het borrelbrevet in te trekken.

Zie ook: