Nieuws

Lichaam vermiste jongen in Waal gevonden

TIEL - In de Waal bij Tiel is donderdagavond het lichaam gevonden van de 13-jarige jongen die daar eerder op de dag verdween. Het is al de derde keer deze week dat er in de rivier een dode zwemmer wordt aangetroffen.
De politie kreeg rond 15.00 uur een melding dat er een jongen vermist werd. De tiener uit Tiel raakte zoek toen hij met een groepje jongeren aan het zwemmen was.
Brandweerlieden in zogenoemde waadpakken zochten 's middags in het water vergeefs naar hem. De politie zocht onder meer met een helikopter.
's Avonds ging een speciaal team met sonarapparatuur naar de jongen op zoek. Even voor 21.00 uur is de jongen in een krib gevonden.
De teamchef van de politie op Twitter:

Derde dode in Waal

Woensdagavond werd bij Wamel al het lichaam van een man uit Andelst gevonden. Hij werd een dag eerder tijdens het zwemmen voor de ogen van zijn gezin door het stromende water meegesleurd.
Zondag verdween een zwemmer bij Oosterhout. Het gaat om een Pool van 51. Zijn lichaam is dinsdag vermoedelijk gevonden in de Waal bij Rossum.

Politie: zwem niet in de rivier

'Zwemmen in rivieren en kanalen is vaak gevaarlijker dan mensen denken', zegt politiewoordvoerster Esther Naber.
Naber: 'Door de scheepvaart, maar ook door wisselende temperaturen. Hoe verleidelijk het ook is om bij deze temperaturen een duik te nemen, het is af te raden. Dat hebben we helaas deze week wel gezien.' Zwemmen in vaargeulen is verboden.
Ook een wijkagent en een verkeersleider van Rijkswaterstaat wijzen op de gevaren van zwemmen in rivieren:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!