Nieuws

Krijgen we nu onweer of niet?

Het is een snikhete dag vandaag. Wat is er dan lekkerder dan een verkoelende regen- of onweersbui die de hitte verdrijft. Dat het de komende dagen koeler wordt dan vandaag, dat was al bekend. Maar krijgen we vanmiddag en vanavond ook onweer?
WAGENINGEN - Het is een snikhete dag vandaag. Wat is er dan lekkerder dan een verkoelende regen- of onweersbui die de hitte verdrijft. Dat het de komende dagen koeler wordt dan vandaag, dat was al bekend. Maar krijgen we vanmiddag en vanavond ook onweer?
Het korte antwoord is: waarschijnlijk wel. Voor het lange, genuanceerde antwoord moeten we naar Wageningen, naar de experts van MeteoGroup. 
'De kans is groot dat we onweersbuien krijgen', vertelt meteoroloog Reinout van den Born met wat slagen om de arm. 'Die hangen nu nog boven Engeland. Waarschijnlijk trekken ze ergens aan het begin van de avond over Gelderland, naar het oosten.'  

Dinsdag de omslag

Voor de komende dagen ziet het er ook goed uit voor wie van lekker weer houdt. 'Morgen is het ook nog mooi weer', zegt Van den Born. 'En eigenlijk kun je dat voor vrijwel alle komende dagen zeggen, behalve zaterdag. Dan is het bewolkt en valt er een beetje regen bij 20 graden. Pas vanaf dinsdag lijkt het om te slaan.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!