Nieuws

Weinig duidelijkheid na overleg fractievoorzitters Mook & Middelaar

Fractievoorzitters van de verschillende politieke partijen in de raad van Mook en Middelaar kwamen maandagavond bij elkaar om te praten over de onrust in de gemeente. Die was ontstaan na onderling wantrouwen bij de politieke partijen. Na het overleg is er nog maar weinig duidelijk geworden.
NIJMEGEN - Fractievoorzitters van de verschillende politieke partijen in de raad van Mook en Middelaar kwamen maandagavond bij elkaar om te praten over de onrust in de gemeente. Die was ontstaan na onderling wantrouwen bij de politieke partijen. Na het overleg is er nog maar weinig duidelijk geworden.
'We hebben afgesproken het te laten rusten in de media,' aldus Cornelieke van den Bergh, van de VVD, die gematigd enthousiast is over de toekomst van de Mookse raad. 'Als iedereen oprecht verder wil, zie ik geen wolkje aan de lucht. Of iedereen oprecht is, weet ik alleen niet.'

Aanleiding van het wantrouwen is het lekken van een mogelijk geheime tekening van het bouwproject ‘Hart van Mook’. Deze werd in januari door het dorp verspreid door DGP, PvdA en GroenLinks. De VVD wilde een onderzoek en een uitstel van de beslissing over Hart van Mook. Hierdoor voelde raadsleden zich verdacht gemaakt en beschuldigd van een misdrijf. Bij de vierde besloten vergadering liep de VVD uiteindelijk weg.