Nieuws

'Levensgevaarlijke situatie': drie jaar geëist

Tegen een 50-jarige Zutphenaar is woensdag in hoger beroep drie jaar cel en een rijontzegging voor vier jaar geëist. De man zou in mei 2016 een levensgevaarlijke situatie hebben gecreëerd door met zijn auto op de vlucht te slaan na een stopteken van de politie een een politieauto aan te rijden. © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - Tegen een 50-jarige Zutphenaar is woensdag in hoger beroep drie jaar cel en een rijontzegging voor vier jaar geëist. De man zou in mei 2016 een levensgevaarlijke situatie hebben gecreëerd door met zijn auto op de vlucht te slaan na een stopteken van de politie een een politieauto aan te rijden.
De man reed vervolgens een voetgangersgebied in. Daar reed hij in op een stilstaande scooter. De bestuurder kon tijdig opzij springen.
Een agent zette zijn auto dwars op een kruising. De verdachte zou geen vaart hebben geminderd en reed vol in de flank van de dienstauto, terwijl de agent nog achter het stuur zat.
De Zutphenaar probeerde daarna vergeefs weg te komen en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding.
Tijdens de vlucht van de man zijn twee mensen die bij hem in de auto zaten uit het rijdende voertuig gesprongen.
Aanleiding van de achtervolging was een koperdiefstal eerder op de avond in Duiven.
De man uit Zutphen werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot drie jaar cel en een rijontzegging voor vier jaar. Hij werd vrijgesproken van de diefstal in Duiven.