Nieuws

Gemeente: Niet zwemmen in Beuningse Plas

De waterkwaliteit van de Beuningse Plas wordt nu niet onderzocht, dus zwemmen wordt afgeraden. Let ook op bij de overzijde van de plas. Dit is het werkgebied van de ontzanding en toegang is verboden. Het zand is niet geschikt om te spelen en kan instorten.
BEUNINGEN - De waterkwaliteit van de Beuningse Plas wordt nu niet onderzocht, dus zwemmen wordt afgeraden. Let ook op bij de overzijde van de plas. Dit is het werkgebied van de ontzanding en toegang is verboden. Het zand is niet geschikt om te spelen en kan instorten.
Als de Beuningse Plas volledig is aangelegd, is de waterkwaliteit waarschijnlijk goed genoeg om in te zwemmen. In deze tussenfase gaat de gemeente Beuningen het water monitoren om te bepalen of het geschikt is als zwemwater. Dat is nu echter nog niet voldoende onderzocht en zwemmen wordt daarom afgeraden.

Zwemmersjeuk en blauwalg

Dit voorjaar is er al zwemmersjeuk geconstateerd in de Beuningse Plas. Dat is hinderlijk, maar niet gevaarlijk. Dit weer is echter ideaal voor het ontstaan van blauwalg. Dat is wel giftig voor mens en dier. Er zijn borden geplaatst om hiervoor te waarschuwen.