Nieuws

Agent die verwarde man neerschoot niet vervolgd

Een lid van een arrestatieteam (AT) heeft in januari terecht zijn dienstwapen gebruikt bij het uitschakelen van een verdachte tijdens een gijzelingssituatie in Westervoort. Hij wordt daarom niet vervolgd. Dat concludeert het Openbaar Ministerie (OM) woensdag op basis van onderzoek door de Rijksrecherche. © Roland Heitink
WESTERVOORT - Een lid van een arrestatieteam (AT) heeft in januari terecht zijn dienstwapen gebruikt bij het uitschakelen van een verdachte tijdens een gijzelingssituatie in Westervoort. Hij wordt daarom niet vervolgd. Dat concludeert het Openbaar Ministerie (OM) woensdag op basis van onderzoek door de Rijksrecherche.
Het arrestatieteam was ingeschakeld om een nachtelijke gijzeling te beëindigen in een complex voor begeleid wonen aan de Klapstraat in Westervoort. Daar hield een 42-jarige bezoeker een bewoner op diens balkon een mes op de keel en bedreigde hem.

Stekende bewegingen

De verdachte negeerde bevelen van de politie en maakte stekende bewegingen. Eén AT-lid schoot vervolgens gericht op de heup van de man om hem uit te schakelen.
Het OM vindt dat er sprake was van een noodweersituatie. De politieman was volgens het OM 'bevoegd en in de gegeven omstandigheden zelfs verplicht op te treden'.
De 42-jarige verdachte staat 3 juli terecht in Zutphen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!