Nieuws

Marktkooplui krijgen verkoeling uit onverwachte hoek

ERMELO - De marktkooplui op de markt in Ermelo kregen dinsdag een verkoelende verrassing, toen de nieuwe fonteinen op de markt plotseling aan gingen. Ondanks de tropische hitte waren de marktkooplui allesbehalve blij met de verfrissende douche.
Bert Woudenberg staat al jaren elke dinsdag op de markt in Ermelo met onder meer sokken en panty's. 'Ik had net alles uitgepakt. Ik had geen achterzeilen opgehangen, omdat er geen regen werd voorspeld. Met deze warmte kan het dan lekker doorwaaien.'
Nadat Bert zijn handelswaar in zijn kraam had uitgestald ging het plotseling mis met de fonteinen. 'In één keer begonnen die dingen te spuiten', legt Bert uit. 'Het water kwam tot aan het plafond.' Op drie plekken bij zijn kraam spoot het water uit de grond.

Voorraad onverkoopbaar

Van de koude douche kon Bert niet bepaald genieten, want zijn voorraad is door het water onverkoopbaar geworden. 'Aan de achterzijde zijn al mijn spullen zeiknat geworden. Ook dozen onder de kraam met nieuwe spullen werden nat. Dat kan ik niet meer verkopen.'

Flinke kostenpost

De fonteinen hebben volgens Bert zeker vijf minuten aangestaan. 'Het zijn beste stralen en dus was het leed al geschied. Een collega heeft de marktmeester gebeld en die heeft de noodknop ingedrukt Dit is een flinke kostenpost', zegt Bert die de gemeente Ermelo aansprakelijk wil stellen.

Van tevoren al geen vertrouwen in

De fonteinen zijn kortgeleden aangelegd. Bert had er van tevoren al geen vertrouwen in. 'We hadden eerder onze zorgen al uitgesproken, maar ze hadden verzekerd dat de fonteinen niet zouden aangaan.' De gemeente Ermelo was dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!