Nieuws

Nijmeegse haringparty levert 22 duizend euro op

De Nijmeegse haringparty dinsdag in het stadhuis heeft 22.000 euro opgeleverd. Het bedrag gaat naar twee goede doelen: Café Parkinson Nijmegen en Onky Donky.
NIJMEGEN - De Nijmeegse haringparty dinsdag in het stadhuis heeft 22.000 euro opgeleverd. Het bedrag gaat naar twee goede doelen: Café Parkinson Nijmegen en Onky Donky.
De eerste haring werd vakkundig naar binnen geschoven door burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. De haringparty kende dit jaar de twintigste editie en leverde in al die jaren al ruim een half miljoen euro op voor diverse goede doelen. De initiatiefnemers zijn de Nijmeegse zakenmensen Ton van Gaalen, Ton Hendriks en Frans Hendriks.

Twee goede doelen

Café Parkinson Nijmegen organiseert bijeenkomsten voor patiënten en hun familie en mantelzorgers met ruimte voor lotgenotencontact. Het tweede goede doel is stichting Onky Donky. Zij verzorgen een speciale dag voor kinderen van drie tot twaalf jaar met een beperking of zorgelijk bestaan. Met deze financiële steun kan Onky Donky het komende half jaar bijna 250 kinderen uit Nijmegen en omgeving een veilige plek voor een onvergetelijke dag in Ouwehands Dierenpark bieden.