Nieuws

Bokser Enrico Lacruz naar laatste acht op EK, Müllenberg niet

Archieffoto Enrico Lacruz
Bokser Enrico Lacruz heeft dinsdag de laatste acht bereikt van het EK in Oekraïne. De Huissenaar was in de klasse tot zestig kilo te sterk voor Artur Bril uit Duitsland. Met de zege plaatste hij zich ook voor het WK dat later dit jaar in Hamburg wordt gehouden.
HUISSEN - Bokser Enrico Lacruz heeft dinsdag de laatste acht bereikt van het EK in Oekraïne. De Huissenaar was in de klasse tot zestig kilo te sterk voor Artur Bril uit Duitsland. Met de zege plaatste hij zich ook voor het WK dat later dit jaar in Hamburg wordt gehouden.
Lacruz volgde het voorbeeld van Max van der Pas en Roy Korving. Zij verdienden dinsdagmiddag ook een ticket voor de mondiale titelstrijd in de Duitse stad. Beide boksers plaatsten zich voor de kwartfinales van het EK in Charkov. Van der Pas klopte in de klasse tot 75 kilo de Armeniër Arman Darsjinjan. Korving schakelde in de klasse tot 91 kilogram de Georgiër Nikoloz Begadze uit.

Müllenberg

Arnhemmer Peter Müllenberg redde het niet in Charkov. De beste Nederlandse bokser in de klasse tot 81 kilogram verloor van de Rus Moeslim Dadzjimagomedov.