Nieuws

Kinderen fietsen zo vaak mogelijk de Peeskesbult op tegen kanker

BEEK GEM MONTFERLAND - Tom Dumoulin is nog nergens te bekennen, maar fietsers genoeg op de Montferlandse hoogtes. 450 leerlingen van het Liemerscollege in Didam fietsten dinsdag zo vaak mogelijk de Peeskesbult. Niet met de wielrenfiets zoals later deze week tijdens het NK wielrennen, maar gewoon met de stadsfiets.
De Peeskesbult is een stevige klim over bijna 800 meter. De jongeren zamelen met de actie geld in voor de kinderprojecten van St. Bergh in het Zadel. Het idee is afkomstig van twee Montferlandse dames. Riny Derksen: 'We waren een paar jaar geleden bij de Alpe d'HuZes en toen bedachten we dat we zoiets wilden organiseren voor kinderen. Nu is het wat lastig om met 450 kinderen naar Frankrijk te gaan, maar deze Peeskesbult is een goed alternatief.'
De opbrengst gaat naar onderzoek naar leukemie bij kinderen. Het totaalbedrag voor de sponsorfietstocht wordt komend weekend bekend gemaakt tijdens het NK Montferland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!