Nieuws

Nijmegen glanzend schoon in een dag

Helemaal schoon. De hele stad. In één dag. Althans, dat is de bedoeling. Als alle inwoners van Nijmegen deze woensdag bukken om één stuk zwerfafval van de grond te rapen moet het in ieder geval een eind in de buurt komen. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Helemaal schoon. De hele stad. In één dag. Althans, dat is de bedoeling. Als alle inwoners van Nijmegen deze woensdag bukken om één stuk zwerfafval van de grond te rapen moet het in ieder geval een eind in de buurt komen.
Bekende inwoners van de Waalstad als cabaretier Pieter Derks, voormalig politicus Ad Lansink en Nijmeegse Annie hebben beloofd te helpen met bukken en oprapen.
Het idee is de bewustwording te vergroten over zwerfafval en de toename ervan. Groene organisatie Green Capital Challenges roept alle Nijmegenaren op in actie te komen.

Paardjes die plastic eten

Onlangs was de verontwaardiging in Nijmegen groot toen foto's opdoken van wilde paarden die aan achteloos op het strand achtergelaten afval knaagden. Zwerfafval is de meest gemelde klacht bij Nederlandse gemeentes. Ook in Nijmegen is het een groot probleem.
De organisatie vraagt iedereen die meedoet aan de opraapactie om een 'zwerfie' te maken, een selfie met een stuk zwerfafval in je handen.
De actie is geïnspireerd door Nijmegenaar Jan Fokke Oosterhof. Die raapt al langer rotzooi op als hij rent:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!