Nieuws

ProRail: treinverkeer in heel Nederland ontregeld door hitte

Spoorbeheerder ProRail waarschuwt voor grote problemen op het spoor, die het treinverkeer in Nederland de rest van de avond kunnen verstoren. Door de warmte zijn er tal van storingen en naarmate die langer duren, krijgt de treinenloop daar steeds meer last van.
ARNHEM - Spoorbeheerder ProRail waarschuwt voor grote problemen op het spoor, die het treinverkeer in Nederland de rest van de avond kunnen verstoren. Door de warmte zijn er tal van storingen en naarmate die langer duren, krijgt de treinenloop daar steeds meer last van.
Bij Zwolle rijden geen treinen door een stroomstoring. In Brabant zijn problemen door seinstoringen.

Kronkels in het spoor

ProRail waarschuwt op haar website dat door de warmte de temperatuur van de rails kan oplopen tot 70 graden Celsius. Daardoor kunnen kronkels in het spoor ontstaan, ook wel spoorspattingen genoemd. Om dat tijdig te signaleren controleren inspecteurs van ProRail voortdurend de ligging van het spoor. Spoorbruggen worden extra in te gaten gehouden, omdat bij uitzetting de brug niet meer goed kan openen of sluiten.

Elektronica gevoeliger voor storingen

Ook zijn elektronica en wissels gevoeliger voor storingen bij hoge temperaturen. De spoorbeheerder plaatst daarom koelapparatuur in de technische ruimtes bij het spoor. Ook krijgen airconditioners en klimaatapparatuur een extra onderhoudsbeurt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!